Soudruzi, styďte se

V neděli 27. června pořádá Paměť národa v Praze a Brně pietní shromáždění a protestní průvod u příležitosti Dne obětí komunistického režimu a výročí popravy Milady Horákové.

V Praze se shromáždění uskuteční od 18 hodin pod Petřínem. Organizátoři věří, že díky podpoře Milionu chvilek přijdou minimálně stovky lidí. U Pomníku obětem komunismu vystoupí s krátkými projevy např. kněz Ladislav Heryán, někdejší politický vězeň 50. let, skaut Jiří Lukšíček, filozof Daniel Kroupa a další.

Od Petřína se průvod s transparenty kolem 18:30 hod. vydá ulicemi Národní a 28. října, přes Václavské náměstí až k sídlu KSČM v ulici Politických vězňů. Zde z podia zazní z úst oslovených osobností jména všech 249 obětí komunistického režimu.

V Brně je místem setkání náměstí Svobody u orloje. V 18 hodin se odtud vydá průvod na Jakubské náměstí, kde zazní projevy. Svoji účast na shromážděních, které pořádá Post Bellum s podporou spolků Milion chvilek pro demokracii a Společně Brno, přislíbila mimo jiných někdejší politická vězeňkyně, laureátka Ceny Paměti národa paní Milena Blatná, předsedkyně brněnské pobočky Konfederace politických vězňů.

Text prohlášení sdružení Paměť národa  – Soudruzi, styďte se!

 

Latest Posts from Česká politika